ΑΡΧΙΚΗΠΡΟΦΙΛ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣΒΙΒΛΙΑΣΥΝΤΑΓΕΣΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣΠΑΝΙΑ ΒΙΒΛΙΑ
 • ΑΡΧΙΚΗ • ΠΡΟΦΙΛ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ • ΒΙΒΛΙΑ • ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ • ΣΥΝΤΑΓΕΣ • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ • ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ • LINKS • ΣΠΑΝΙΑ ΒΙΒΛΙΑ
Επισκέπτες Τώρα: 2

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΣΕΦ
25 / 05 / 2008
Καρπός της πείρας και της γνώσης του Κώστα Σαμαρτζή, το Λεξικό Μαγειρικής εκδόθηκε το 2002 με σκοπό να αποτελέσει ένα απαραίτητο βοήθημα στα χέρια των επαγγελματιών μαγείρων.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ

 

Καρπός της πείρας και της γνώσης του Κώστα Σαμαρτζή, το Λεξικό Μαγειρικής εκδόθηκε το 2002 με σκοπό να αποτελέσει ένα απαραίτητο βοήθημα στα χέρια των επαγγελματιών μαγείρων.

 

Αξιοποιώντας  την πολύτιμη κληρονομιά του δασκάλου του Βασίλη Μάρκου, που περιλάμβανε σπάνια βιβλιογραφικά βοηθήματα και προσωπικές σημειώσεις του σεφ Κώστα Μάρκου, ο Κώστας Σαμαρτζής έδωσε τον καλύτερο εαυτό του ώστε να ταξινομηθούν όλες οι συνταγές με εύκολο και ευρηματικό τρόπο.

 

Από το 1995, όπου και ξεκίνησε η συγγραφή, μέχρι και το 2002 όπου τελικά εκδόθηκε το έργο, συγκεντρώθηκε ένα ικανό πλήθος (6000) συνταγών, μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής.

 

Ο τίτλος Λεξικό Επαγγελματικής Μαγειρικής «διαμορφώθηκε» μετά από τους 6 πρώτους μήνες κυκλοφορίας του, διότι έγινε γνωστό στους επαγγελματίες ως «Βιβλίο του Σεφ».

 

Και όχι άδικα, δεδομένου ότι υπερβαίνοντας τον ρόλο ενός απλού λεξικού, το βιβλίο αυτό έγινε απαραίτητος βοηθός, παίζοντας το ρόλο ενός πολύτιμου εργαλείου της επαγγελματικής κουζίνας.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΣΕΦ είναι επίσημα το πρώτο * Λεξικό Μαγειρικής που κυκλοφόρησε στην Ελληνική Γλώσσα.

 

[*Πηγή: Δημόσιος Κατάλογος OPAC της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος.]

 

Η ΔΟΜΗ ΤΟΥ

 

Το πρώτο μέρος του βιβλίου περιέχει, αλφαβητικά, 6000 συνταγές μαγειρικής από την ξένη και ελληνική κουζίνα, κλασική και σύγχρονη.

 

Σε αυτές, περιλαμβάνονται τα ορεκτικά, οι γαρνιτούρες, οι σάλτσες, οι σαλάτες, οι σούπες και μεγάλη ποικιλία από κύρια πιάτα.

 

Στο δεύτερο μέρος του βιβλίου αναφέρονται τα επιδόρπια, διάφορα γλυκά, κρέμες, μπαβαρουά, πουτίγκες, παγωτά, βασικές ζύμες, γλυκές σάλτσες, κρέπες, ζελέ και διάφορα άλλα.

 

Το τρίτο και τελευταίο μέρος του βιβλίου περιλαμβάνει ένα γλωσσάριο που επεξηγεί όλους τους μαγειρικούς όρους που περιέχονται σε αυτό, όπως είναι οι τρόποι κοπής κρεάτων και λαχανικών, οι τρόποι μαγειρέματος και πολλά άλλα.

 

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

 

ΓΑΛΛΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

 

- LA TECHNOLOGIE CULINAIRE, E. PAULI, 1976

- LAROUSSE GASTRONOMIQUE, LAROUSSE BORDAS, 1998

- LAROUSSE GASTRONOMIQUE, LIBRAIRIE LAROUSSE,  1938

- LAROUSSE MENAGER, LIBRAIRIE LAROUSSE ,  1926

- LE GORDON BLEU, PROFESSIONAL COOKING, 1902

- PETITE ENCYCLOPEDIE DU RESTAURATEUR - P. DAGOURET,  1902

 

 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

 

- ΝΕΟΤΑΤΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ & ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΑΡΚΟΥ, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΘΗΝΑ, 1954

- ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ, Α. ΒΛΑΧΟΥΛΗ, 1930

- ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ, ΤΑΣΟΣ ΓΑΪΤΗΣ, ΠΥΡΣΟΣ 1939

- ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΙΑΔΗΣ, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, 1954

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

 

ΤΙΤΛΟΣ: ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΣΕΦ

 

ΥΠΟΤΙΤΛΟΣ: ΛΕΞΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

 

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΑΜΑΡΤΖΗΣ

 

Σύμβουλος έκδοσης: Β. Μάρκου

 

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΣΕΦ

 

ISBN: 960 – 87305 – 0 - 3

 

ΣΕΛΙΔΕΣ: 576

 

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 14 Χ 21

 

ΕΞΩΦΥΛΛΟ: ΣΚΛΗΡΟ (ΔΕΡΜΑ), ΕΓΧΡΩΜΗ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ

 

ΤΙΜΗ: 60 ΕΥΡΩ